Evenementen 2017

Welke wekelijkse activiteiten organiseert de Vallée d’Abondance in de zomer van 2017? En welke evenementen mag u absoluut niet missen? U leest het hier.

In de zomer verwelkomen wij u graag bij Résidence La Joly. Midden in Portes du Soleil is de omgeving ‘s zomers een walhalla voor mountainbikers, wandelaars, vissers, zwemmers en rustzoekers.

Zo organiseren wij op de Résidence in juli en augustus meerdere bridgeweken. Daarnaast is er de unieke golfstage, van 22 tot 29 juli, met PGA-Pro Bill Owens.

Wekelijkse activiteiten

Zondag - Markt in Abondance

Iedere zondagochtend van 8:00 tot 12:30 kunt u een authentieke Franse markt bezoeken, in het dorpscentrum van Abondance. Vaak treden er plaatselijke muzikanten op en kunt u op het terras genieten van een lekker kopje koffie.

Maandag - Kaasproeverij

Iedere maandag kunt u de heerlijke plaatselijke kazen proeven in het ‘Chalet Lou M’nias’, waar onder andere de bekende Abondance kaas gemaakt wordt. Meer informatie.

Dinsdag - Kaasmakerij en de Alpenweides

Iedere dinsdag kunt u een wandeling langs de Abondance koeien in de Alpenweides maken, waar de oorspronkelijke Abondance kaas gemaakt wordt. De wandeling wordt afgesloten met een rondleiding door de authentieke kaasmakerij, waar tot op de dag van vandaag kaas geproduceerd wordt. Meer informatie.

Woensdag - Muziekfestival in Abondance

Vanaf 26 juli tot 16 augustus staat Abondance (5 kilometer van de Residentie) iedere woensdag in het teken van muziek. Kom eten en genieten van de muziek tijdens de diner-concerts, georganiseerd door een plaatselijke vereniging. Meer informatie op de website van het Office du Tourisme.

Donderdag - Historische wandeling

Abondance kaas, wintersport, skiHet office du Tourisme in La Chapelle d’Abondance organiseert gedurende de zomer iedere donderdag een ‘ongewone wandeling’, langs de historische hoogtepunten van het authentieke bergdorp.

U bezoekt de zes scholen, twee gemeentehuizen, twee kerken, drie kastelen en een kaasmakerij. Reservering verplicht, meer informatie.

Vrijdag - Rotsen zoeken

Ga in de bergen op zoek naar een rotsblok en maak er een ideale steen voor een fontein van in het atelier van een kunstenaar. Meer informatie.

Evenementen

Meer activiteiten worden in de loop van 2018 bijgewerkt

Het volledige zomerprogramma van 2018 is nog niet bekend. Dit volgt nog.

14 juli - Nationale feestdag met bal en vuurwerk

14 juli is een Nationale feestdag in Frankrijk en daarom pakt de vallei dit jaar uit met de kleuren blauw-rood-wit. Een groot feest staat 14 juli vanaf 20:00 op het programma, met een concert, een bal en vuurwerk. Meer informatie.

28 juli - 3 augustus - Golfstage

Investeer 1 week van uw vrije tijd en profiteer de rest van uw golf “leven”. In de week van 28 juli tot 3 augstus 2018 verblijft Bill Owens in onze Résidence. In die periode plannen wij één week stage. Wij geven deze unieke stage op het Evian trainingscentrum.

Meer informatie of geïnteresseerd?

 

Andere zomeractiviteiten?

Zoals fietsen, wandelen, bergdorpen of bridgen. Er is zo onvoorstelbaar veel te ontdekken.